Yoga

Yoga betekent ‘verbinding’ of ‘in verbinding staan’. Yoga richt zich vanuit het individu op het geheel, de verbinding en gaat voorbij het individuele bewustzijn om tot eenheidservaring te komen. Alles is in ‘verbinding’. Het wacht op verbinding in ‘Vrede’. Het beoefenen van yoga bestaat uit drie delen; opbouw, vasthouden en uit de oefening komen. 

De drie oorspronkelijke hoofdvormen zijn Bhakti-yoga, Jnana-yoga en Karma-yoga. Bhakti yoga legt de nadruk op overgave aan het goddelijke, is de universele, onvoorwaardelijke liefde zonder enkele voorwaarde. Jnana yoga ziet vooral het belang van het verkrijgen van kennis en is het pad van de wijsheid. Om yoga te beoefenen wordt veelal de yogamat en andere hulpmiddelen gebruikt. Meer yoga stromingen op Fascinerend.nl

 

Asana

Om grip te krijgen op Gelukzaligheid is het beoefenen van yoga door middel van asanas, een probate manier. Asana (Sanskriet voor zit(ten), (ver)blijven, houding, bestaan) is een lichaamshouding waarmee de yogabeoefenaar zijn lichaam fysiek rekt en strekt om daarmee lenigheid, gevoel voor evenwicht, uithoudingsvermogen en vitaliteit te ontwikkelen. De beoefenaar leert echter ook aandacht en alertheid tijdens het mentale beeld, de beweging en het aannemen van de houding. Asana's zijn goed geschikt om grenzen van het lichaam te leren kennen. Een Asana beheersen is een samenwerking van een lichaamshouding die op de juiste wijze trachtte uitvoeren en de beheersing van bepaalde subtiele energiestromen in de bepaalde asana. Om asanas te beoefenen is een yogamat een fijn hulpmiddel. Yogamatten zijn in diverse materialen en maten verkrijgbaar, standaard, professioneel, eco, comfort en yogamatten op rol.

 

YoginiMenu